dinsdag 19 juni 2012

Aankleedkussen (in de herhaling)

Op verzoek van Tine een beetje meer uitleg over het aankleedkussen. Ik maakte het xxl kussen in de starttijd van dit blog.

Ik wilde graag een aankleedkussen dat een tikkie groter was, Aapie stak er al fllink overheen.
Inmiddels is het kussen in gebruik bij ons muizenmeisje. En eigenlijk zou ik het eens open moeten maken om er wat extra korrels in te doen.


De stof die ik heb gebruikt is dikke canvas die ik op de markt kon krijgen. Deze stof wordt ook gebruikt voor zonneschermen en is redelijk waterdicht. Inmiddels heeft ikea ook een waterdichte stof op de markt gebracht. Die zou ik er nu zeker voor gebruiken. (met het oog op ongelukjes)

Eigenlijk is het heel simpel om te maken. Het is een zak met wat aanpassingen: 

Ik vouwde de stof (binnenstebuiten) dubbel een zoomde eerst de onder- en de zijrand vast dicht. Ik stikte ook een deel van de bovenrand vast dicht, maar dat zou ik nooit meer doen. Je krijgt de vulling er dan bijna niet in.

Daarna was het even priegelen met de hoeken. Ik wilde persee rechte hoeken, maar als je dat niet nodig vindt kun je het prima zo laten.


Om de vulling wat op zijn plek te houden stikte ik in het midden een stuk dicht. (20 cm van de boven en onderrand vrijhouden) Zo krijgt het kussen een beetje de vorm van 2 rollen en ligt je kindje lekker in een holletje.

Daarna nam ik de vulling en probeerde die op verschillende manieren er in te krijgen. Dat spul is verschrikkelijk statisch, dus het werd een puinhoop. Ik probeerde het zelfs buiten, maar daar gooide de wind roet in het eten.
Note: laat dus maar een lekker grote opening over om te vullen.


Na het vullen stikte ik de hele boel overhands dicht.

2 opmerkingen:

  1. Merci voor de uitleg! Hier is het aankleedkussen ook klaar! Binnenkort zal ik er eens over bloggen (www.dirkentine.be).
    Met name de tip van het instikken in het middag, daar was ik dus zelf nooit opgekomen, maar inderdaad, dat zorgt ervoor dat peuter mooi blijft liggen.
    Mijn peuter is je dankbaar!
    Ik heb trouwens een binnenzak gemaakt van een zeeman-kussensloop.. die omgevuld. en daarrond een hoes van tafelzeil gemaakt. Nu ga ik nog een soort hoes maken in badstof, zoals je ziet bij de xxl kussens die je kan kopen in de winkel.
    Maar voorlopig lukt het prima met een tetradoek op het kussen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. eindelijk tijd gevonden voor een post op www.dirkentine.be!
    Nog eens bedankt voor de tips en alle uitleg van jouw kussen!

    BeantwoordenVerwijderen