Soms kunnen kinderen ergens geen genoeg van krijgen. Apenkoppie gunde zich geen tijd om te eten. Buitenspelen in de sneeuw, dat was wat hij wilde.
Als er dan niemand is om je slee te trekken, hoef je je nog niet te vervelen:
De zandbak werd geplunderd. Je kunt met sneeuw natuurlijk precies het zelfde doen. Alleen was er veel meer sneeuw dan zand.
Zo veel sneeuw, zo weinig tijd. Tsja, wat doe je als drie jarige dan?
Je schakelt de hulptroepen in, alle trekkers, graafmachines en sneeuwschuivers werden aan het werk gezet. Apenkoppie had het er maar druk mee!
donderdag 17 januari 2013
woensdag 9 januari 2013
Gebruik je talenten! De toekomst zoek je.
Gestandaardiseerde toetsen staan al een aantal jaar flink ter discussie. De toetsen van Cito zijn daar natuurlijk symbool van. Dat het Cito geld ruikt is logisch. Ze hebben zelfs al een toets voor peuters omdat er simpelweg vraag naar is.
Nu ben niet direct tegen toetsen. Een toets kan een waardevolle aanvulling zijn bij twijfel.
Zelf heb ik een sterke voorkeur voor observatie. Ik heb jaren gewerkt met het ontwikkelingsvolgsysteem van Memelink. Een lijvig boekwerk waarbij je de vaardigheden van kinderen observeert in inkleurt op een lijntje.
Toch hebben al deze systemen een grote maar.... het voorspelt zeker niet de kans op succes voor je kind.
Functievereisten:
- Citoscore van minstens 538,
- Vaardigheid in het antwoord geven op gesloten vragen
- Alleen denken volgens vastgestelde kaders
Wel zie ik bedrijven die creatieve veerkrachtige, nieuwsgierige mensen met een flinke dosis doorzettingsvermogen zoeken.
En ik denk dat we in de samenleving zeker op zoek zijn naar kwaliteiten als: moed, mededogen, daadkracht en verdraagzaamheid. Mischien hè, zou het Cito daar nou niet iets voor kunnen bedenken?
Meer kritische informatie over toetsen? Kijk dan eens bij:
Labels:
cito,
onderwijs,
opbrengstgericht werken,
test,
toets
Abonneren op:
Posts (Atom)